assisireis 2022

Het moment
3de keer = goeie keer? Laat ons hopen! De vorige 2 pogingen mislukten omwille van de toen geldende Coronamaatregelen. Voor onze derde poging hebben we het tijdstip wel verlegd naar de Paasvakantie. We gaan van 3 tem 13 april 2022. De temperatuur is dan dragelijker en het is in de meer toeristische plekjes minder druk. Het is ook vlak voor Pasen wat onze reis ineens tot een originele voorbereiding maakt op het Paasfeest.

Wat we gaan doen?
Wanneer we eenmaal ter plekke zijn houden we Assisi als onze uitvalsbasis. Het kloosterhotel van de zusters Alcanterijnen is ideaal gelegen: midden in de historische stad.
Van daaruit bezoeken we enkele prachtige stadjes, kluizenarijen, dorpjes, berggehuchtjes, enz.... met namen als: de eeuwenoude kluizenarijen van La Foresta en van Fonte Colombo in het Riëtidal. San Damiano; de kerk die Franciscus zelf herbouwd heeft ; Porituncula; het kleine kerkje (ook door hem hersteld) dat in de majestueuze Santa Maria Degli Angeli basiliek staat. We doen het dorpje Gubbio aan, gekend van het legendarisch verhaal van de Wolf Van Gubbio. Ook de wandelaars komen aan hun trekken met de prachtige wandeling vanuit I Prati naar Greccio, waar de bakermat ligt van onze kerststal. Of de mooie wandeling over de machtige Monte Subasio die uitmond in de bergkluizenarij van De Carcerri waar we onze Palmzondagviering zullen houden. En natuurlijk vergeten we de Citta di San Francesco zelf niet ASSISI met zijn kronkelende op en neer straatjes en zijn 2 grote basilieken, nl. De Santa Chiara en de San Francesco; trouwens: de San Francesco is een basiliek die uit 3 verdiepingen bestaat: de bovenkerk, de onderkerk en de crypte... In de buik van de basiliek en moeder aarde, rust daar het stoffelijk overschot van Franciscus zelf... een plekje om dankbaar te verwijlen en in gebed stil te vallen. Trouwens; iedere plaats die we hierboven opnoemden is van groot belang als je de spiritualiteit van Franciscus wil vatten.

Verblijf
Het kunnen verblijven bij de zusters Alcanterijnen is voor ons een buitenkans. De ligging is ideaal; de accommodatie is normaal en passend voor een eerste klas kloosterhotel waar lieve zusters de gastdames zijn. Omdat het midden in de stad ligt, is er 's avonds volop gelegenheid om te genieten van de fantastische sfeer die Assisi by night kent. De terrasjes zullen naar jou lonken en de straatanimatie misschien ook.

Franciscus' spirit?
De uiteindelijke bedoeling van onze Asissireis die we als pastorale eenheid willen maken is van ieder die wil de gelegenheid geven om op een plezante en toch diepgaande manier kennis te maken met de bakermat van onze pastroonheilige, de H. Franciscus van Assisi. Zo'n rijke en hedendaagse spiritualiteit leren verstaan en ons eigen maken, laat ons voor ieder individueel en voor ons als pastorale eenheid de weg naar het goede leven vinden... de weg die Franciscus ook heel zijn leven bleef zoeken en vinden. Door de plaatsen te bezoeken verrijkt het jou sowieso, door één maal per dag bezinnend stil te vallen verrijkt het ons nog meer.

Deadline
Zowel het kloosterhotel, zowel reizen Verhoeven uit Rijkevorsel, zowel wijzelf als organiserend team (Dries De Bakker, Sofie Poffyn, Kenny Brack) dienen tegen eind december te weten met hoeveel deelnemers we op stap gaan. Er is plaats voor 40 mensen op de bus. Op zich is dat niet veel, maar het is een mooi groepje om een gezellige reis mee te maken en om deugddoende contacten te onderhouden achteraf misschien.

Wat het kost?
kinderen tot twaalf 12 jaar : € 375
jongeren tot 25 jaar: € 500
volwassenen: € 750 (bij 1 persoons kamer = € 850)
maar... als deze prijzen jou afschrikken valt erover te praten. En wanneer je met een (kroostrijk) gezin meegaat valt er ook over te praten.

Conclusie: Twijfel niet! En wanneer je iemand nodig hebt om je te overhalen…, contacteer één van ons. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Bekijk de flyer.

vragen       sitemap       webmaster

© Pastorale Eenheid Sint-Franciscus 2022