aswoensdag 2021

De coronapandemie blijft ons parten spelen. Het is niet duidelijk hoe alles de komende weken evolueert. Toch is er hoop … de vaccinatie gaat verder. Nog steeds kunnen wij echter niet in grotere groep samen vieren in de kerk. Slechts 15 personen worden toegelaten voor de liturgie. We staan voor de veertigdagentijd, een belangrijke periode in het kerkelijk jaar. Daarom willen we de kansen grijpen die er zijn en de liturgische vieringen coronaproof hervatten.

Het Vredeslicht van Bethlehem komt op Aswoensdag van Meersel-Dreef naar Hoogstraten en Rijkevorsel. Bij dit licht denken we aan Kerstmis. Maar ook in de veertigdagentijd krijgt het een bijzondere betekenis. Want was Jezus zijn gehele leven op aarde niet getekend door licht? Met Pasen vieren we de overwinning van het licht op de duisternis, het leven dat sterker is dan de dood. Na Jezus’ verrijzenis waren de apostelen de eersten die de lichtvolle boodschap uitdroegen over de aarde. In hun spoor mogen wij gaan.

Op 19 februari herstarten de weekdagvieringen in de Begijnhofkerk op maandag, woensdag en vrijdag om 09.00 u.

Vanaf de eerste zondag in de veertigdagentijd (21 februari) willen wij ook de weekendvieringen hervatten op drie plaatsen in onze pastorale eenheid:

  • Sint-Jozefkerk Rijkevorsel op zaterdag om 18.00 u.
  • Begijnhofkerk Hoogstraten op zondag om 10.00 u.
  • Kapucijnenkerk Meersel-Dreef op zaterdag om 17.45 u. (conventsmis met vesperdienst) en zondag om 08.30 en 10.30 u.

U dient voor deze vieringen te reserveren.

  • Dit kan voor Hoogstraten en Rijkevorsel op dinsdag en woensdag tussen 18.00 en 19.00 u. op het telefoonnummer 03 314 51 54.
  • Voor Meersel-Dreef belt u op donderdag tussen 14.00 en 17.00 u. naar de kapelanij op het nummer 03 317 17 43.

Wellicht is het niet mogelijk om wekelijks ergens fysiek mee te vieren. Wij geven graag iedereen de kans om tijdens de veertigdagentijd minstens één keer de eucharistie bij te wonen. De livestream vanuit Meersel-Dreef op zondag om 10.30 u., uitgezonden via YouTube en Facebook, blijft. Verder kunt u ook een televisie- of radiomis volgen.

Wij wensen u een vruchtbare veertigdagentijd!

Het team van de pastorale eenheid

vragen       sitemap       webmaster

© Pastorale Eenheid Sint-Franciscus 2021