Kerken in Hoogstraten en Rijkevorsel blijven dicht, behalve voor uitvaarten en huwelijken

Sinds 12 december laat het ministerieel besluit ons toe om terug te vieren met 15 aanwezigen. Zoals op vele andere plaatsen zien wij het niet haalbaar om de erediensten terug op te starten voor slechts 15 personen. We bekijken dit opnieuw in de loop van de maand januari.
Enkel voor begrafenissen met een maximum van 15 aanwezigen gaat de kerkdeur nog open. Ook huwelijken kunnen met een maximum van 15 aanwezigen plaatsvinden.
We nemen deze beslissing met pijn in het hart, maar tegelijk zijn we heel bekommerd om ieders lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Terwijl we lichamelijk afstand houden, willen we geestelijk verbonden blijven. We kunnen de radio-mis of TV-mis volgen of via livestreaming de vieringen te Meersel-Dreef, ook vanuit de de Kathedraal worden sinds vorig weekend weer streaming vieringen aangeboden.

Op deze website bieden we de komende tijd regelmatig suggesties aan om in gebed en bezinning verbonden te blijven met elkaar.

Wie een misintentie vastlegde voor één van de komende weken kan deze via het parochiesecretariaat laten verplaatsen. 
Uit voorzorg zijn onze secretariaten enkel nog telefonisch of per mail bereikbaar. 
De contactgegevens vind je hier.

Van zodra de kerken opnieuw open mogen, volgen uitgestelde gedachtenisvieringen voor onze overledenen van het afgelopen jaar. Hun families zullen nog verwittigd worden.

Laten we elkaar verzorgen en bemoedigen. Laten we iemand contacteren die het wellicht moeilijk heeft of eenzaam is.

De dagen worden korter en de nachten langer. Ieder van ons weet echter dat na de winter opnieuw de lente komt. Wij mogen hopen op betere tijden in het geloof dat God die ‘Liefde’ is de mens nooit loslaat, ook niet in coronatijden.

Vrede en alle goeds!

Namens het team van de pastorale eenheid

vragen       sitemap       webmaster

© Pastorale Eenheid Sint-Franciscus 2021