Dag Franciscus!
Het klinkt als een welgemeende goedemorgen aan een oude bekende. Dat is hij ook. Franciscus van Assisi is geen onbekende in onze pastorale eenheid. Hij inspireert onze teamleden en kerngroepen al verscheidene jaren, al hebben we daar tijdens de pandemie misschien minder van gemerkt. Op onze volgende Franciscusdag kunnen we gelukkig weer samen vieren, picknicken, samen op stap of op de fiets en ons laten inspireren door de beroemde heilige van Assisi. Van vreugde liet Franciscus zijn Zonnelied klinken met de beginwoorden ‘Laudato Si’, ‘Geprezen is de Heer’. Geprezen is de Heer voor de vrijheid waarmee we vandaag weer naar buiten mogen om elkaar te ontmoeten in geloof, hoop en liefde. Dit Zonnelied wordt meteen de rode draad doorheen de komende Franciscusdag te Rijkevorsel.

Laudato Si’
‘Laudato Si’ werd in 2015 ook de titel van een encycliek van paus Franciscus. Hierin roept hij alle gelovigen op om in het voetspoor van Franciscus aandacht te schenken aan het milieu en aan de armen, de eerste slachtoffers van de milieucatastrofen die jaarlijks toenemen. Dit konden we de voorbije zomer helaas ook in België ervaren. Er is geen tijd te verliezen, geen tijd om te dralen, om bij de pakken te blijven neerzitten. Het is de hoogste tijd om verdere stappen te zetten naar een milieuvriendelijke levensstijl, een milieuvriendelijke samenleving, een milieuvriendelijke kerkgemeenschap. Daarom gaan we tijdens onze volgende Franciscusdag ook kennismaken met Ecokerk, in 2005 opgericht door de Belgische bisschoppen om werk te maken van een ecologische spiritualiteit en zorg te dragen voor de schepping.

Franciscusdag op 3 oktober
Iedereen is welkom op zondag 3 oktober om 11.00 u in de Sint-Willibrorduskerk om het Zonnelied mee te zingen en mee eucharistie te vieren. Vanaf 12.00 u. worden we voorzien van soep, koffie en thee in de kerk van Sint-Jozef voor een gezamenlijke picknick. Daar zet pater Kenny ons om 13.00 u. op weg voor een voettocht of fietstocht met tussenstops voor een versnapering, een yogamoment of een zonnegroet, een muzikaal luistermoment en een getuigenis van Ecokerk (rond 15.00 u.) in de kapel van Achtel. Bij aankomst in Sint-Jozef volgt om 16.30 u. een geïnspireerd slotmoment van deze vierde Franciscusdag. Het wordt een vrolijke inspiratiedag voor jong en oud, voor koppels en gezinnen, voor catechesegroepen en verenigingen, voor allen die zich willen laten inspireren door het spirituele Zonnelied van de begenadigde Franciscus. Deelname is gratis. Warm aanbevolen!

franciscusdag

vragen       sitemap       webmaster

© Pastorale Eenheid Sint-Franciscus 2021