In navolging van de projecten in Antwerpen (2016) en Turhout (2018) organiseert de Pastorale Eenheid Sint-Franciscus in samenwerking met Inspirelli, Het Leerke en Without Walls op vrijdag 10 mei de derde editie van ‘De gevangenen omarmen’. Deze dag staat in het teken van solidariteit voor daders, slachtoffers en hun familie, opdat we hen niet zouden vergeten.

Verschillende middelbare scholen van Hoogstraten werken mee aan het project. De sensibilisering voor deze actiedag is volop bezig; verschillende leerjaren hebben geluisterd naar boeiende getuigenissen.
Op 10 mei verzamelen de jongeren om 10.30 u. aan parochiezaal Pax om samen te zingen, een kaarsje te branden en even stil te vallen. Het evenement wordt afgesloten met een wandeling naar de gevangenis, waarbij we een menselijke ketting maken om zo de verbinding te maken naar gedetineerden toe.

plantactie 20190402Het symbool van de dag is het ‘vergeet-mij-nietje’.
Op dinsdag 2 april hebben leerlingen en personeelsleden van VITO Hoogstraten vergeet-mij-nietjes geplant in de boorden van de oprijlaan naar de gevangenis om het project ruimer bekend te maken. RTV maakte er een mooie reportage over: https://www.rtv.be/programmas/rtv-vandaag?ep=66863.

Met het project willen we aan bewustmaking doen: heel veel mensen zitten een straf uit in de gevangenis, maar zij zijn – ondanks hun daden – mensen net als iedereen en moeten dus ook menselijk behandeld worden. Daarnaast willen we ook aandacht schenken aan slachtoffers en families van daders en slachtoffers omdat zij vaak ook uit het oog worden verloren.

We verwachten ruim 500 leerlingen en leerkrachten vanuit de scholen. Verder hopen we dat heel wat geïnteresseerden spontaan meedoen aan de mensenketting.

Op de dag zelf zullen er verschillende vrijwilligers zijn die meehelpen (o.a. begeleiden bij de wandeling naar de gevangenis, kaarsjes uitdelen, vergeet-me-nietjes uitdelen, pop-up kapel opzetten en afbreken, enzovoort). Alle hulp is welkom!

Heb je zin om mee te werken? Neem dan contact op met:
Donatienne de Borman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0479 98 10 89
Marjolein Bruyndonckx, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0495 74 54 05
Greet Uydens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 03 314 33 63
Jan Leemans, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0472 45 81 82

Meer informatie is te lezen op: https://www.hetleerke.com/gevangenis-omarmen.html

vragen       sitemap       webmaster

© Pastorale Eenheid Sint-Franciscus 2019