Gezinsvakantie in het spoor van Franciscus van Assisi
Van 7 tot 19 juli 2019

Opnieuw trekken we volgende zomer met gezinnen naar Assisi. Twee weken zuurstof ophalen, samen leven, samen zijn, herbronnen, bezinnen, broers en zussen worden, op weg met het Zonnelied van Franciscus... Dat zijn de ingrediënten die je kan verwachten op onze gezinspelgrimstocht!

Heb je soms het gevoel dat het leven je voorbij schiet? Snak je als gezin naar een fijne gezinsvakantie, waar ook wat pit en diepgang in zit? Maar wil je niet dat je die dagen terwijl naast je kinderen leeft? Dan ben je op deze pelgrimstocht meer dan op je plaats! Deze reis wil ouders de kans geven om hun vakantie avontuurlijk en inhoudelijk in te vullen én met hun kinderen in een sfeer van plezier en liefde twee fantastische weken te delen. We treden terwijl in de voetsporen van Franciscus van Assisi, de rijkeluiszoon die plots zijn hele leven omkeerde om op zoek te gaan naar wat écht belangrijk is in het leven.

Een stukje pelgrimeren voor de ouders
Op deze vakantie stappen de volwassenen een paar ochtenden ongeveer een 3 à 4 uur, daarna en op vele andere dagen is er ruimte voor vrije tijd. We overnachten op een gezinsvriendelijke camping, vanwaar we naar het vertrekpunt van de dag worden gebracht. We genieten volop van het buitenleven. Elke dag wordt gekleurd door thema's uit de levensweg van Franciscus, die vorm krijgen in ochtend- en avondbezinningen. Ook onderweg wisselen we daarover uit. Het wordt genieten van de natuur, jezelf, de anderen en het verhaal van Franciscus. Twee weken plezier beleven en op zoek gaan naar de diepere bron in ons leven.

Een fantastisch vakantie voor je kinderen
Dat beleef je als gezin, want ook je kids komen ruimschoots aan bod en krijgen die enkele ochtenden dat jij stapt 's morgens van het kinderanimatieteam een apart programma op hun maat. Soms spelen de kids in op het dagthema, maar er is vooral véél ruimte voor spontane en georganiseerde sport, crea en spel. De oudste groepen stappen vaak mee.

Maar vooral veel samen als gezin
Daarnaast zit het programma zo in elkaar dat we vooral zoveel mogelijk samenzijn als gezin. Zowat op de helft van de dagen doen we alles samen en op de andere (halve) stapdagen doe je na de middagsiësta als gezin waar je zin in hebt. Een vakantie op maat van gezinnen!

Tijdens ons verblijf logeren we op een gezinsvriendelijke camping te Assisi. Verwacht niet te veel luxe. We leven twee weken buiten in de natuur: sober en eenvoudig. Zo komen we bij onszelf en het echte leven. De camping ligt prachtig op de flank van de berg en op 10 minuten te voet - over een mooi grindpad - van de stadspoort van Assisi. De accommodatie is bescheiden, maar verzorgd. We beschikken er als groep over een eigen afgebakend kampeerterrein met eigen sanitair en een schaduwrijke en gastvrij ingerichte gemeenschappelijke plek. Hou je niet van kamperen? Dan kan je ook verblijven in één van de bungalows of het hotel dat op het domein ligt.

Zin in een prachtige en zinvolle vakantie? Eentje waarvan alle gezinsleden met volle teugen samen kunnen genieten? Wil jij met je gezin eens letterlijk in de voetsporen treden van Franciscus van Assisi? Wil je ervaren hoe weldadig het is samen te pelgrimeren met jouw gezin? Dan is de derde editie van deze gezinsvakantie iets voor jou.

Wanneer
Van zondagnamiddag 7 juli tot vrijdagvoormiddag 19 juli 2019
Meer info, nog vragen?
Kijk eens op www.franciscaansleven.be
Ook welkom bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contacteer Jan 's avonds via 0475-82 85 68.

De reis is een initiatief van TAU – franciscaanse spiritualiteit vandaag, www.franciscaansleven.be

Gezinsvakantie Assisi

 

vragen       sitemap       webmaster

© Pastorale Eenheid Sint-Franciscus 2022