De meimaand is ook Mariamaand. In deze maand gedenken we speciaal onze Hemelse Moeder - Maria. Wij hebben in onze beide parochies de mooie gewoonte Maria dan extra aandacht te schenken door de Mariakapelletjes te versieren, er langs te gaan en een kaarsje te branden of om samen te komen om er te bidden. Veel mensen gaan dan ook op bedevaart naar Meerseldreef, Scherpenheuvel of Banneux. Ook Lourdes wordt extra bezocht tijdens de meimaand.
Het is een eeuwenlange traditie dat mensen tot Maria bidden en hun zorgen aan haar toevertrouwen.
Daarom nodigen we u uit om je stapschoenen aan te doen of de fiets te nemen en één of beide uitgestippelde tochten in de ontluikende natuur te maken en even halt te houden bij de kapelletjes die langs de twee tochten liggen.
De kinderen kunnen alvast wat bloemetjes knutselen en deze meenemen om bij één van de kapelletjes te plaatsen.
Bij sommige kapelletjes vind je een QR-code, zo kan je één van de verhalen van Maria beluisteren en even stil staan bij de korte bezinning die erbij hoort.
Je kan ook samen een Weesgegroetje bidden of het gebedje bidden dat je dan weer bij sommige andere kappelletjes vindt.

Het kaartje waarop het gebedje staat, heeft ook een leuke tekening met een beeltenis van Maria. Je kan het kaartje meenemen, mooi inkleuren en het bezorgen aan iemand die je kent, aan iemand die eenzaam of ziek is of je kan het posten in de brievenbus van één van de woon- en zorgcentra.
Woon je in St.-Jozef en je wil het kaartje toch bezorgen aan één van de woon- en zorgcentra maar is dit wat ver? Geen probleem post het in de brievenbus van de pastorij Kerkdreef 61C. Vanuit de parochie zal dit bezorgd worden aan Prinsenhof of Den Brem. Op die manier maak je iemand blij en kan je ook nog eens voor die persoon bidden. Is dat niet fijn?
We kunnen immers steeds bij Maria terecht met al onze vreugdes en zorgen.
Zij luistert altijd. Zo vinden we steun om vol te houden in moeilijke dagen.
Door tot haar te bidden en haar onze zorgen toe te vertrouwen, vinden wij meer moed om te leven zoals haar en zoals haar zoon Jezus.
Geniet alvast.

De tocht doorheen de parochie Sint-Willibrordus Rijkevorsel kan je hier bekijken.

De tocht doorheen de parochie Sint-Jozef Rijkevorsel kan je hier bekijken.

vragen       sitemap       webmaster

© Pastorale Eenheid Sint-Franciscus 2022