Op 28 mei 2022 vond in de Sint-Salvatorkerk van Meerle een feestelijke viering plaats ter gelegenheid van de pensionering van Fons Soontjens.

Namens het team van de pastorale eenheid sprak Bart Rombouts een dankwoord uit.

Beste Fons, wij staan erop om ook als team van de pastorale eenheid een woordje tot jou te richten vanavond. Twee woorden mogen klinken: proficiat en dankjewel. Enkele maanden geleden ben jij 80 geworden. Je zou dat niet zeggen. Want jij blijft sportief. Voor een priester of beter ‘actief priester’ is dit de leeftijd dat hij met pensioen gaat. Dat wil echter niet zeggen dat jij vanaf nu werkloos bent. Je blijft immers actief als meewerkend priester in onze pastorale eenheid Sint-Franciscus. En daar zijn wij jou dankbaar voor. Nog eens proficiat met jouw verjaardag en pensioen én dankjewel voor alle inzet.

Ik leerde jou reeds kennen, vooraleer ik naar Hoogstraten kwam, als pastoor van Meer. Daar wonen immers vele leden van mijn familie. Vanaf 2011 mochten we dan nauwer samenwerken. Jij was toen federatiecoördinator. Die fakkel gaf je echter na enkele jaren graag door aan Greet Uydens. Het typeert jou dat je niet klerikaal bent en de mensen graag breed betrekt in verantwoordelijke taken. Zowel in Meerle als Meer zijn er nog steeds vele vrijwilligers die mee de kar trekken. Dat vind jij belangrijk. Als pastorale eenheid hebben wij die vrijwilligers broodnodig om de Kerk van morgen verder uit en op te bouwen. Structuren, daar word jij niet gelukkig van. De verbondenheid met mensen daarentegen proef je graag. Wellicht heb je die ingesteldheid meegebracht uit Guatemala? Daar ga jij jaarlijks opnieuw naartoe.

Fons, bij een viering als deze horen geschenken. Luc Vinkx zal ze u namens de pastorale eenheid overhandigen. Wij wensen jou in de geest van Sint-Franciscus ‘Vrede en alle goeds’ én geven jou ook graag een warm applaus!

Bart Rombouts

lucLuc Vinkx: groeide op aan Groot Eyssel, waar Meer, Meersel-Dreef en Meerle naadloos in elkaar overgaan.

Te Meerle ontplooide hij zich als Chiroleider in een dynamische Chirogroep Sint-Jan.

In 1990 huwde hij met Gerd Christiaensen uit Minderhout en zij vestigden zich te Wortel. Drie jaar later verhuisden zij naar Minderhout. Hier kregen ze vijf telgen, waarvan er al drie ‘op kot’ zitten.

bartBart Rombouts is waarschijnlijk de man die door de meeste mensen gekend is; hij was immers al pastoor in 5 parochies van onze toenmalige federatie.

Bart is opgegroeid in Wechelderzande maar heeft nog familiebanden met Hoogstraten en Meer. In 2000 werd hij priester gewijd en begon hij als onderpastoor in Geel. Zijn taak in Geel breidde uit toen hij daar aangesteld werd in 4 parochies.

tonSinds begin oktober 2018 heb ik, Ton Jansens, de verantwoordelijkheid voor financieel en materieel beheer in de pastorale eenheid op mij genomen.

Voor velen van jullie ben ik onbekend, dus kort even voorstellen: ik woon in Wortel, ben getrouwd en heb twee dochters die reeds enkele jaren uit huis wonen.

driesDries de Bakker: is afkomstig van Berlaar maar de liefde en het werk brachten hem eerst naar Hoogstraten en later naar Rijkevorsel.

Van 2000 tot 2008 was hij jeugdpastor bij ons en nadien, toen deze functie werd afgebouwd vanuit het bisdom, bleef hij nog actief werkzaam in de jongerenpastoraal, bij IJD; de interdiocesane Jeugddienst.

janJan Leemans: is afkomstig van Meer en was in zijn jonge jaren in Minderhout actief als begeleider binnen KSJ. Hij werkte 3 jaar als provinciale vrijgestelde voor KSJ Antwerpen.

Hij is afgestudeerd als regent wiskunde – fysica – godsdienst maar heeft vooral het vak godsdienst gegeven op het VTI Spijker. Hierdoor was hij op deze school ook lid van het pastoraal team.

sofie

Ik ben Sofie Poffyn, 28 jaar en ik woon in Overbroek (Brecht). Ik heb een dochtertje van 7 jaar, Lien. Ik ben opgegroeid in een gelovig gezin. Mijn ouders doen al van voor mijn geboorte vrijwilligerswerk in de pastoraal. Al van kindsbeen af ging ik mee op catecheseweekend dat mijn ouders begeleiden.

Vanaf dat ik mijn eerste communie gedaan had, ging ik aan de slag als misdienaar voor een aantal jaren. Ik was ook lid van het kinderkoor en begeleidde hen later op klarinet. Nu nog begeleid ik regelmatig de zang in de kerk met mijn klarinet. Vanaf mijn 12 jaar zit ik al bij de plussers. Eerst als lid, daarna als leiding en ondertussen hoofdleiding.

 

josJos Huybrechts is geboren en getogen te Meersel-Dreef en heeft zijn verdere studies gedaan bij de Broeders van Onze-Lieve-Vrouw in Oostakker.

Zijn beroepsbezigheden waren vooral gericht op het wegtransport en nu geniet hij van zijn pensioen. Jos is dit jaar 45 jaar gehuwd met Lisette Thielemans en vader van 3 kinderen waarvan één zoon jammer genoeg smartelijk om het leven gekomen is. Verder is hij de opa van 4 schattige kleinkinderen.

vragen       sitemap       webmaster

© Pastorale Eenheid Sint-Franciscus 2022