franciscusdag2023

 

Een plek voor jou’ is het thema waarrond wij de komende jaren in onze pastorale eenheid werken. Daarop focussen wij eveneens tijdens de Franciscusdag in Meersel-Dreef op zondag 1 oktober. U komt toch ook?

Wij vieren samen eucharistie in de kloosterkerk om 10.30 u. Er is een nevendienst voor de kinderen. Het Franciscuskoor zingt. Aansluitend wordt de ‘fietskerk’ officieel geopend. In Meersel-Dreef is er voortaan een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Wie pech heeft, kan daar zijn fiets ook herstellen. Wij nodigen u uit om met de fiets naar de Franciscusdag te komen. Na de mis is er een fietsenzegening.

Op de middag verorbert éénieder de eigen picknick. Wie wil, ontvangt een kop soep. Rond 13.00 u. start het namiddagprogramma. U kunt halt houden op enkele plekken. Op elke plek is er een opdracht, input of bezinning. Dit zijn de verschillende plekken:

  • Doophoek in de kerk – Een plek voor jou om te herbronnen
  • Godly Play-lokaal boven de sacristie – Een plek voor jou om je te verwonderen
  • Labyrint in het Mariapark – Een plek voor jou als je de weg kwijt bent
  • San Damiano-kapel – Een plek voor jou om mee te bouwen
  • Troostplek – Een plek voor jou en je verdriet
  • Kerststallententoonstelling in de pandgang van het klooster – Een plek voor jou om Hem te (open)baren

De laatste halte is de Boerenschuur, waar één of meerdere kerstkaarten worden geknutseld. Die bezorgen we in de kersttijd graag aan mensen die ziek of eenzaam zijn.

Om 15.00 u. volgt er voor de volwassenen een lezing of voorstelling rond ‘800 jaar Greccio’. Voor de kinderen is er een spel.

U hoeft niet de hele dag te blijven. Enkel een deelactiviteit meemaken, is ook mogelijk. We sluiten om 16.30 u. af met een barbecue. Daarvoor dient men wel in te schrijven. Dit kan bij voorkeur via het inschrijvingsformulier of telefonisch bij Pastoor Bart op het nummer 0497 43 27 94.

Dat de Franciscusdag voor velen een plek biedt van ontmoeting en verbondenheid. Tot gauw!

Het team van de pastorale eenheid