trouwenvoordekerk 2018 2019

Warm onthaal

Altijd blije gezichten bij ons thuis aan tafel. Een koppel of vier buigt zich samen over de inhoud van het huwelijk en de tips en tricks voor een geslaagde huwelijksviering. Het is telkens weer een wonderlijke avond. Wordt er vandaag minder getrouwd met een grote sprong, de koppels zijn zich des te meer bewust van het gaandeweg timmeren aan hun huis, gezin en toekomst. Hun ‘Ja’ is nu vaker een bevestiging van wat al is. Maar toch springen ze allemaal. Elkaar trouw belovend, niet wetend of ze het kunnen waarmaken. Oprecht kiezend voor elkaar en zoekend naar een plaats in dat grote verhaal van God met mensen.

Wanneer we hen duidelijk maken dat zij zelf het sacrament zijn, een zichtbaar teken van Gods liefde, dat zij waarmaken wat God voor ons is, komt God op een warme manier in hun gedachten. Er ontstaat vaak een nieuwe verbinding tussen hun verhaal en het verhaal van God met mensen. En woorden als ‘traditie’ worden opnieuw ingekleurd.

Voor ons als onthaalkoppel is het een voorrecht om die vele koppels te begeleiden onderweg naar hun huwelijk. Onze eigen relatie wordt gevoed terwijl we kunnen delen met hen vanuit onze geïnspireerde ervaring.

Het gebeurt dat we koppels ook apart ontvangen omwille van een specifieke vraag of omdat ze er nog niet uit zijn of ze wel voor de kerk willen trouwen. Op die avonden maken we vaak de mooiste geloofsgesprekken mee en leren we zelf te zoeken naar taal om authentiek te getuigen van wat gelovig zijn voor ons betekent en hoe we dat proberen waar te maken in ons huwelijk.

Katrijn Janssens en Dries de Bakker

Informatie

Wil je meer informatie over de huwelijksvoorbereiding in onze Pastorale Eenheid? Neem gerust contact op met ons via e-mail.

Interessante documenten: Trouwen voor de kerk - Dankviering om je viering voor te bereiden

 

vragen       sitemap       webmaster

© Pastorale Eenheid Sint-Franciscus 2018