intro concert sw

 

Dat het orgel alleen iets zou zijn voor norse oude mannen en stoffige kerken, klopt echt niet! Dat bewezen Matthias en Justine al meerdere keren met hun programma “Harmonies of the Silverscreen”, waarmee ze eerder in Gent, Wondelgem en Leuven te gast waren. Bekende filmmuziek, speciaal gearrangeerd voor orgel en (alt)viool, worden met de bijbehorende filmbeelden op groot scherm in de kerk geprojecteerd. Het enthousiasme van het publiek bewees telkens weer hoe veelzijdig en verrassend deze samenklanken kunnen zijn! Dit unieke programma wordt op zaterdag 22 februari gebracht in de Sint-Willibrorduskerk in Rijkevorsel.

Praktische info
Deuren open: 19.30 u. - Aanvang concert: 20.00 u.

Justine Meerschman foto Matthias Wynants

Justine Meerschman (1999), afkomstig uit Aalter, is een violiste en altvioliste die op jonge leeftijd haar passie voor muziek ontdekte. Ze begon met vioolspelen op 6-jarige leef-tijd aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Aalter. Op 18-jarige leeftijd verken-de Justine de rijke en warme klanken van de altviool, waardoor ze haar muzikale horizon verbreedde. Haar liefde voor intiem samenspel leidde tot een diepgaande interesse in kamermuziek, met een specifieke voorkeur voor het harmonieuze samenspel met het orgel en de piano.
Justine wordt bij gelegenheid gevraagd om haar muzikale liefde te delen tijdens kerkelijke diensten en lokale concerten, waar ze haar vaardigheden inzet om bij te dragen aan de artistieke ervaring van het publiek. Verder is ze is momenteel een gepassioneerd lid van een strijkerskwartet, waarin ze haar vaardigheden en toewijding aan de kamermuziek verder ontwikkelt.
Naast deze muzikale ambities is Justine werkzaam in het familiebedrijf van haar vader, waarbij ze de financiële afdeling bijstaat met haar economisch-financiële kennis.

 

 

Matthias Wynants (2000), afkomstig uit Oostmalle, ontdekte al op jonge leeftijd zijn passie voor muziek. Na accordeonlessen begon hij piano te spelen en ontwikkelde hij een diepe liefde voor improvisatie—een passie die hem tot op vandaag inspireert. Op zijn achttiende begon hij orgelstudies aan de academie van Turnhout en vervolgde hij zijn opleiding aan het KASK & Conservatorium in Gent bij Paul De Maeyer, waar hij ook een minor in improvisatie met groot-ste onderscheiding afrondde.
Zijn geloof, fascinatie voor kerkmuziek, gregoriaans en bewondering voor de werken van Jules Van Nuffel vormen een rode draad in zijn muzikale reis. Als organist was hij actief in Gent en parochies in West-Vlaanderen. Hij realiseerde succesvolle projecten in Gent (2022) en Tielt (2024), waarbij hij koren samenstelde en solisten selecteerde. Matthias trad op in welgekende locaties zoals de Sint-Stefanuskerk in Gent, de Sint-Niklaaskerk en het Contius-orgel in Won-delgem.
Matthias wil orgelmuziek toegankelijk maken en mensen inspireren door hen nieuwe klanken te laten ontdekken. Naast het klassieke orgelrepertoire werkt hij aan bijzondere projecten met filmmuziek, folk en improvisatie.
Deo gloria.