Met de campagne PlantTroost wil Ferm een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. 

In Meersel-Dreef heeft Ferm in het Mariapark een mooie "TroostPlek" ingericht: een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is.

Els vertelt:

"Ferm Meersel-Dreef heeft een TroostPlek in het Mariapark in het groen ingericht. Een stille plek vol troost, hoop en verbondenheid voor al wie tijdens, en ook lang na de coronacrisis, troost wil geven en vinden Of zelfs letterlijk troost wil planten.
Want kenmerkend voor de Troostplek zijn de bloemen. Bloembollen vol belofte voor een nieuw begin en energie.
Corona bracht een hele schok teweeg, ook in onze gemeente, ons dorp.
Veel mensen worstelen met gemis, verlies en afscheid. Bepaalde rituelen zijn nu niet mogelijk. Het sociale leven van velen werd ontwricht. Met dit initiatief krijgt onze lokale gemeenschap en ver daarbuiten een plek om samen troost te vinden en troost te planten.

Iedereen kan op deze Troostplek een bloembol planten alleen in het najaar.( in voorraad bij de Troostplek) we planten met onze handen in de cirkel rond het hart. want ook planten schenkt troost. Planten is immers bezig zijn met de toekomst.
Nu staan er zomerbloeiers.
Het gedicht bij de Troostplek doet ons even stil staan bij het verlies en het gemis van onze dierbare. Net als de bloemen, wanneer ze bloeien in het voorjaar en ons aan het begin van de corona-epidemie herinneren. Uit de veerkracht van die kleine bloembollen halen we troost en nieuwe energie.
We zijn blij dat we dit hier hebben kunnen realiseren: ‘samen meerwaarde geven aan het leven’.
De Troostplek is een initiatief van Ferm Meersel-Dreef in samenwerking met de Paters Landelijke Gilde en Louis
De TroostPlek is voor iedereen toegankelijk, ze is niet tijdelijk maar het hele jaar door te bezoeken.
Wij houden hier regelmatig gedachtenis momenten."

Meersel-Dreef, 30 juni 2021

troostplek1 troostplek3
troostplek6 troostplek8

troostplek2