De meimaand blijft van oudsher de uitgelezen tijd om Mariakapelletjes te vereren en te bezoeken. Op tal van plaatsen vind je uitgewerkte wandeltochten en meetings voor jong én oud. FERM en CCV sloegen de handen in elkaar en werkten een eigentijds aanbod uit onder de veelbelovende naam: “De vertelkapel”. Je vindt er alle informatie over via vertelkapel.ccv.be. Op verschillende plaatsen verspreid over heel Vlaanderen kan je dit gloednieuwe aanbod alvast leren kennen. Een warme aanrader!

Begin mei worden in Hoogstraten, Rijkevorsel, Sint-Jozef, Meerle en Wortel diverse wandel- en fietstrajecten gelanceerd die leiden langs Mariakapelletjes waar je diverse luisterverhalen kan ontdekken. De folders van deze trajecten kan je terugvinden in de verschillende kerken, kapellen en secretariaten van onze pastorale eenheid.

Uitgewerkte trajecten:

  • Meerle: fietstocht van 23 km langs maar liefst 14 kapelletjes.
  • Hoogstraten: wandeling van 6,4 km (3 km + 3,4 km) langs 5 Maria-kapelletjes.
  • Sint-Jozef: wandeling of fietstocht van 8,2 km langs diverse kapelletjes.
  • Rijkevorsel: fietstocht van 14,9 km langs verschillende kapelletjes. Met uitbreiding naar de kapel van Bolk (23,1 km) en mogelijke aansluiting op de route van Wortel (35 km). Opgelet: indien u de tocht wil combineren met die van Wortel heeft u ook die routebeschrijving nodig.
  • Wortel: wandeling of fietstocht van 9,5 km langs enkele kapelletjes. In deze beschrijving zit ook een mogelijke aansluiting op de route van Rijkevorsel (35 km). Opgelet: indien u de tocht wil combineren met die van Rijkevorsel heeft u ook die routebeschrijving nodig.