Pater Kenny Dreef 38, 2328 Meersel-Dreef
Jos Huybrechts Jan de Wysestraat 19, B-2328-Meersel-Dreef
Els Hendrickx Jan de Wysestraat 17, B-2328-Meersel-Dreef
Frans Verheijen Molenstraat 39, 4851 SG Ulvenhout, Nederland
Elianne de Winter Berkenring 12, 4881 HC Zundert, Nederland
Carolina Borges Dreef 101, 2328 Meersel-Dreef

 

De kerngroep en de kapelaan geven vorm aan het dagelijks beleid van de parochie.

Zij maken een pastorale planning/visie op lange termijn en zijn verantwoordelijk voor het goed functioneren van de verschillende parochiale werkgroepen.

Het eigenlijke doel:

  • het brengen van Gods Blijde Boodschap (verkondiging);
  • ervan en er naar trachten te leven met een bijzondere aandacht voor de kleine en gekwetste mens (dienstbaarheid);
  • kansen bieden tot gebed, bezinning en het vieren van de eucharistie (liturgie).

De leden van het team worden gekozen uit de plaatselijke parochiegemeenschap of geloofskern. De teamleden vormen de brug tussen werkgroepen en bewegingen enerzijds en de parochiegemeen-schap anderzijds.

De kerk van onze parochie is de kloosterkerk van de Minderbroeders-kapucijnen. De gardiaan (lokale overste) van de kloostergemeenschap is P. Kenny Brack, hij is parochievicaris in de pastorale eenheid, maar met een bijzondere opdracht als kapelaan voor onze parochie. Onze parochie-kloosterkerk is tevens bedevaartskerk, waardoor het tegelijk een rectoraatskerk is omdat de gardiaan ook de 'rector' van het bedevaartsoord en -kerk is.

De pastoor is E.H. Bart Rombouts te Hoogstraten en de verantwoordelijke kapelaan voor onze parochie is pater Kenny Brack, Dreef 38, 2328 Meersel-Dreef, tel: 03 317 17 43, vanuit Nederland: 00 32 3 317 17 43 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..