Het leven in de parochie is een bont gebeuren dat niet altijd even zichtbaar is voor iedereen. Toch is het goed dat iedereen zoveel mogelijk zijn best doet om te communiceren over hetgeen hij /zij doet of wat de groepen, werkgroepen, verenigingen doen. Zo leven we mee met elkaar.

Communicatiemiddelen zijn:
- het parochieblad of Kerk en leven. Eén keer in 't jaar krijg je in de bus een aanmoediging om je te abonneren . Of je bent abonnee en je krijgt een vraag tot herabonnering. De eerste 4 bladzijden zijn plaatselijk nieuws - zo mogelijk met fotocollages en korte verslaggeving van het gebeurde of wat nog komt. De andere bladzijden zijn van bisdommelijk of nationaal-kerkelijk niveau en eerder vormend van stijl.

- Deze website

- de nieuwsbrief van de pastorale eenheid. Ben je daar al op geabonneerd? Je krijgt die gratis in je mailbox. Stuur daarvoor een e-mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

- facebookpagina 'kapcucijnenklooster Meersel-Dreef' en 'Fans van de Frans'

- youtubekanaal: kapucijnenklooster Meersel-Dreef  youtube.com/c/KapucijnenkloosterMeerselDreef. Hier vind je de wekelijkse live-streaming van de mis van 10.30 uur en nog andere produkties van ons huis. Kijken maar.


Gemengd koor

Lange tijd verzorgde het Mariakoor de muzikale omlijsting en ondersteuning van de zondagsmis van 10.30 uur, van uitvaarten, soms huwelijken en andere mooie gelegenheden.
Van die 'lange tijd' was broeder Xavier, op het moment een kranige negentiger, de dirigent van het koor.
Tijdens de Coronapandemie had de helft van het koor (dirigent incluis) plots door hoe oud ze geworden waren en hoeveel inspanning het van hen vroeg om steeds paraat te zijn.

Het werd dus tijd voor vernieuwing.
Dhr. Henri De Graauw werd aangesteld als dirigent van een nieuw samen te stellen koor.
Op dit moment is het koor zich dus aan het samenstellen. Interesse? Meld je vlug aan bij Bernadette Vermeulen of kapelaan Kenny Brack.

Vanaf dat het weer mag zal het koor een doorstart proberen maken, met nieuwe leden en een vernieuwd repertorium.
Ze zullen enkele zondagen de mis van 10.30 u. muzikaal ondersteunen.
Repeteren doet het koor op maandagavond om 19.00 u.


Lectoren

De lector heeft binnen de viering een belangrijke rol. Met een duidelijke stem leest hij heel wat teksten en kondigt hij de liederen aan. Om de teksten goed te brengen, wordt er verwacht dat de lector van te voren alles doorneemt. Hij krijgt hiervoor de teksten aangereikt. Zo kan de viering voor de lector en de mensen zonder verrassingen verlopen. De lectoren hebben allen een vaste H. Mis. Wij zijn deze mensen dankbaar omdat ze door hun bijdrage de viering helpen dragen en er mede voor zorgen dat de mensen er deugd aan hebben.

De contactpersoon voor de lectoren is Frans Verheyen.